3. Over Ibiuna

In Ibiuna moet het dus gaan gebeuren. Omdat Ibiuna voor de meeste lezers onbekend is volgt een korte introductie.

Ibiuna is een relatief klein plaatsje in de staat São Paulo. Het ligt op zo’n 60 km afstand ten westen van de stad groot-São Paulo. Circa 68.000 mensen wonen in Ibiuna op een oppervlakte half zo groot als de provincie Utrecht. Mijn eigen inschatting is dat de kleine dorpskern circa 20.000 – 30.000 inwoners telt en dat de rest van de mensen in het buitengebied en in de vele resorts in de wijde omgeving wonen.

Deze resorts zijn er allerlei uitvoeringen. Altijd is er wel een goede afscheiding en een toegangscontrole aan de poort. De aanwezigheid en de hoedanigheid van de infrastructurele voorzieningen lopen sterk uiteen. Asfalt, aansluiting op openbare voorzieningen zoals ´kabel´, riolering en telefoonnet kunnen aanwezig zijn. Het zal duidelijk zijn hoe meer voorzieningen, hoe meer je (maandelijks) afdraagt aan het resort. Als je ook nog winkels en gemeenschappelijke recreatiemogelijkheden – buiten en binnen – kunt gebruiken zal de afdracht ook weer hoger zijn.

Zelf gaan we ook in zo’n resort wonen. Hoewel zo ver van de grote boze stad de veiligheid al op West-Europees niveau is, geeft een resort nog een extra veiligheidsgevoel. Ons resort ligt op zo’n 800 meter hoogte en met de accidentatie van de omgeving geeft dat mooi uitzichten op buren, bossen, akkers en/of meren. Mede hierop selecteerden wij ons stukje grond van 1000m2 in het resort Recreio Campo Verde. Verder speelde de basis-infrastructuur (asfalt, riool, water) en natuurlijk de prijs een rol.

Met onze eerste multimediale bijdrage, een afdruk van Google maps, sluit ik af. Tot de volgende keer. De rode cirkel geeft het resort (condominio Recreio Campo Verde) aan.

ibiuna-maps-tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *