4. Let the blogging begin – bij het begin.

Zo, met de drie introducties hebben we een inhaalslag gedaan voor de periode dat het idee van emigratie ontstond tot aan de dag van vertrek, 16 november 2015.

Zoals we de periode van juni tot aan november vooral hebben gebruikt om de zaken in Nederland af te bouwen, zo wordt nu de tijd tot aan januari vooral gebruikt om hier de basis weer op te bouwen. Denk daarbij aan:

  • Verblijfsvergunning en identiteitskaart bemachtigen
  • Openen bankrekening en zorgen dat er ook geld op komt
  • Verzekeringen aanvragen
  • Zoeken van een tijdelijke woonruimte (huur). De oplettende lezer maakt hier overigens tevens uit op dat het koophuis waar we naar op jacht waren blijkbaar niet voor ons was weggelegd. Afsluiten dit hoofdstuk en verder.
  • Zoeken van spulletjes voor het nieuwe huis die we ook voor de interim periode kunnen gebruiken zoals: meubels, textiel, etc. (btw, Black Friday in Brazilië sucks)
  • Zorgen dat we een beetje on-line komen (voorlopig met mobiel internet prepay en wat geleende WiFi) om nog de restpuntjes in Nederland af te werken of te corrigeren. Zo presteerde Aegon het een nieuw adres volledig door te voeren, maar zonder vermelding van “Brazilië”. Toch kwam de brief aan !

Het weer is de laatste twee weken erg wisselvallig. Soms denk je aan een trui; het volgende moment breekt het wolkendek open en wordt broeierig en warm (tegen de 30 celsius). Maar snel tussen het kapsel wat sun-block masseren.

Maandag hebben we een paar huurhuizen bekeken om te huren. Inmiddels hebben we een keuze gemaakt. Zal wel tegen kerst lopen voordat we erin zullen trekken.

Meteen maar even bij de bank langs om te horen wat ze allemaal willen weten/hebben vooraleer ze een rekening voor ons willen openen .Ook voor Rose, want een rekening heb je in een vestiging van je bank.
Meestal het begin van een nieuwe rij dominostenen die je op tijd en in de juiste volgorde moet opstellen: stempeltjes, papieren, betalingen, etc. En als je dan de eerste steen een duw geeft maar kijken waar het fout loopt.
En jawel: “graag een bewijs van registratie voor de inkomstenbelasting”. Eens even kijken hoe we daar omheen kunnen werken.

Voorlopig morgen (donderdag) maar naar de federale politie voor een identiteitskaart voor vreemdelingen. Volgens mij heb ik daarvoor reeds de dominostenen op een rijtje. “Tikt u maar !!”.
Tchau gentes.

2 thoughts on “4. Let the blogging begin – bij het begin.

  1. Mmmm, doet me denken aan Henry … Had die ook niet een verblijfsvergunning nodig die je pas kon aanvragen als je een bepaald document in je bezit had die je alleen kon krijgen met een verblijfsvergunning … Of zo … Maar dat is in Brazilië vast en zeker heel veel beter geregeld! Het ontvangen van brieven heeft toch wel een hoog schattigheids gehalte, is Aegon bang dat de email aan de grens stopt? 🙂

    Leuk om je blog mee te lezen! Greetz, Kees

  2. ha die Hans, je hebt je goede humor niet achtergelaten in Nederland. Met veel plezier lees ik je blogs!! je verblijft niet in je appartement in Sao Paulo? of heeft de conciërge die verhuurd!! groeten, liset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *