6. Tijd voor de eerste oogst – Beaujolais primeur

Nadat maandag het bezoek bij de bank succesvol was afgerond bleef er een gevoel over dat na drie weken voorbereiding het oogsten kan beginnen. Onroerend goed: contract in de maak; bank: seinen op groen; overheid: rustig afwachten; de 80 verhuisdozen: pas eind december in de haven.
Verder in de week wat inkopen gedaan en wat aan de contracten voor de huurwoning herzien. Zoals zo vaak weten de advocaten van beide partijen elkaar lekker bezig te houden. Volgende week tekenen. En ook de aankoop van de grond afronden. Twee vliegen in één klap als we volgende week dinsdag naar Ibiuna gaan. Wellicht wil de bank ook al een bankrekening voor de gringo openen.

Al met al was het een relatief rustig weekje waarin we ook de tijd konden nemen om ons te oriënteren op de markt van de bouwmaterialen. Ondanks de relatief hoge inflatie in het algemeen (10,8% in dit jaar), zijn de bouwmaterialen aardig gedaald. Weer een kanskaart in dit Monopoly. Hiermee sluiten we de week van 7 december af.

16 reacties op “6. Tijd voor de eerste oogst – Beaujolais primeur

 1. Hey Hans en Rose,
  Wat een mooie update van jullie verblijf in Brazilie. Hilde is net terug van jullie prachtig land en heeft enorm genoten van haar reis. Jullie verhaal heeft zoveel overeenkomsten met de tijd dat wij de move naar Connecticut maakte. Hoefde wij nog niet eens een huis te zoeken want dat hadden we daarvoor al gedaan.
  Morgen je verjaardag. ik wens je een heerlijke dag toe en de felicitaties uit een nat en winderig Breda. De hartelijke groeten aan Rose. Ik hoef niet te vragen of zij moet wennen! Zij zal zich als een vis in het water voelen. Haha.
  Wij hebben dadelijk een bruiloft en volgende week een uitgebreider verslag van ons. Een fijne dag morgen.

  • Dank je Anja. We maken er een mooie dag van. We hebben uitgebreid verslag gehad van Hilde. Een uitgebreid programma maar volgens mij heeft ze genoten.
   Groeten Rose en Hans.

 2. Van harte Hans, weer een jaar wijzer geworden 🙂 Leuk om je blogs te lezen, maken we toch een tikkie mee wat er daar allemaal gebeurt! Maar voor vandaag: Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag!

  • Dank je Kees. Ouder wel , wijzer is nog maar de vraag. Wet van de afnemende meeropbrengst ?
   Doe ook rustig aan en groetjes thuis.
   Groeten, Hans

 3. He hoi Meneer Hans, gefeliciteerd met je verjaardag! Je blogs lezende heb je tijd om je verjaardag te kunnen vieren. :-). Leuk om te lezen wat je moet ondernemen om je te kunnen settelen. Neem er één. Elogios!

  • Hoi Herman. Bedankt voor je reactie.
   Er komt inderdaad het nodige (en soms ook het onnodige) bij kijken.
   Wellicht neem ik er twee; op één been kun je immers niet staan. Da’s niet waar, maar ik weet even geen betere rechtvaardiging om er twee te nemen 🙂 .
   Groeten aan allemaal daar die het maar wil horen. .

 4. hoi Hans van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik dacht zullen we hem alweer verrassen met een onaangekondigd bezoekje,maar dan ben ik niet op tijd terug voor mijn eigen feestje.
  zoals ik lees gaat voor jou en Rose ook alles voorspoedig en maar hopen dat je spullen ook snel bij jullie zijn.
  ik heb vanuit Kaatsheuvel geen nieuws te melden (zoals gewoonlijk)
  ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt.dat lees ik misschien wel in je blogs.
  doe de groeten aan Rose van mij.
  gr.Marcel

 5. Hallo Hans,

  Bij deze wil ik je feliciteren met je verjaardag. Vanmorgen hebben we, ome Jan
  Marcel en ik je verjaardag een beetje gevierd met overgebleven gebak van gisteren. Fijn om te weten dat het een beetje voorspoedig verloopt, en leuk dat jullie ons via deze weg op de hoogte houden!

  Groetjes uit Sprang

 6. Ha die Hans,
  Ook langs deze weg nog gefeliciteerd met je verjaardag, ook van Liane.
  Heb het idee dat de verjaardag’s wensen via whats app je niet bereikt hebben??
  Jullie zijn al flink bezig 🙂 geweest.
  Groeten aan Rose

  • Dank je Marten, dank je. Hoe is het allemaal in Katwijk. Alles in orde. Mijn conclusie aan Kees R. was dat we alweer tegen het einde lopen van het jaar. Dus alvast fijne dagen gewenst. Is IoT tijdens de kerst gesloten of werk je gewoon door?
   Groetjes, Hans en Rose

   • Ha die Hans,
    De tijd gaat hard inderdaad. Jaartje alweer om. Ik was de laatste week van het jaar vrij (en ziek helaas). Bij IoT gaat alles goed. Mooie diensten hoor en de groei zit er goed in. Ik ga nu even je site bekijken om te zien hoever het huis gevorderd is. Ben benieuwd…….

    Groeten,

    Marten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *