16. Wintertijd !!!

Deze week zal de blog lekker kort zijn. Er zijn weinig wetenswaardigheden en er is geen aanleiding voor een speciaal onderwerp.

Zoals eerder aangegeven zou ik naar de politie gaan om de verhuizing door te geven. Niks emailtje met een nieuw adres, maar in natura verschijnen helemaal in São Paulo. Meteen maar even vragen of mijn ID-kaart al klaar is. Welliswaar heb ik nog geen aangekondigde email hierover gehad, maar je weet maar nooit. Blijkt dat kaartje al sinds 16 december klaar te liggen.
Meteen maar gebruiken maar om een telefoon en internet aan te vragen diezelfde week.

Na twee uur in de telefoonwinkel te hebben gezeten komen we onverrichterzake weer thuis. We zullen eerst ons fiscaal nummer moeten herbevestigen vooraleer de aanvraag in behandeling kan worden genomen. En nee…. er is geen andere provider in de stad (behalve via satelliet of mobiele netwerken) en ja …. dat moet met een fax. Wie gebruikt in godsnaam in 2016 nog een fax.

Inmiddels is de wintertijd ingegaan en is er een tijdsverschil van 4 uur. De Amsterdamse beurs opent dus om 05.00 uur in de ochtend. Oooaaawww. Maar met deze volatiliteit is er genoeg te halen. Dus maar vroeg naar bed. Tot de volgende keer.

4 thoughts on “16. Wintertijd !!!

  1. Hoi hans en rosa.
    Hier een berichtje van Juan en Henry.op deze zaterdag middag zaten we aan jullie te denken en ben gelijk naar jullie blog gegaan .we hopen dat het jullie goed gaat.wij hebben de afgelopen periode veel pech gehad.bij anders is er brand geweest en dat is voorlopig gesloten..door al het geregel en stress heeft het best lang geduurt dat wij iets van ons lhebben l aten horen. Nu de rust enigzins is gaan liggen gaan we de blog volgen .en zullen we als er iets te melden is jullie op de hoogte houden.groetjes Juan en Henry

    • Hallo Henry, Juan en andere collega’s,
      Leuk van jullie te horen al is het nieuws wel vervelend. We hopen dat Anders weer snel open kan. Over circa drie weken komen de eerste feestdagen er weer aan.
      We denken vaak aan jullie. Hoewel we best veel te doen hebben mist Rose het werk. De passie blijft, da’s duidelijk.
      Veel succes. En houdt ons op de hoogte, we vinden het leuk om “bij” te blijven.
      Groeten,
      Hans en Rose.

  2. Ha Hans & Rose. Nou, ik gebruik hier in het bruisend hart van Zuid-Holland ook nog een fax. Al was het alleen maar om te testen er thuis wat opneemt van afstand. Het laatste echte faxje kwam uit het oostblok voor vrouwlief haar vertaalburo. Zelfs de oostblokkers dreigen naar serieuze alternatieven uit te wijken zoals “de mail”.

    Dat moderne stukje telecommunicatie comfort wat jij “fax” noemt zal ook hier wel gaan verdwijnen, goed te weten dat er in Brazilië nog hardnekkig aan wordt vastgehouden. Ik ben machtig trots op ze, het is ten slotte een gedachtegoed wat al tot 1843 teruggaat (https://nl.wikipedia.org/wiki/Fax). Vasthouden dus!

    Hier verder ook niks te melden eigenlijk, wat domotica printjes onderweg uit China, kan ik mijn buurman gaan narren door zijn lampen aan en uit te kunnen zetten. Gewoon omdat het kan. Kijken of ik een scriptje kan maken die een lamp 1 minuut later weer uitzet als ik het “aan” commando zie langskomen. Of andersom.

    Kees

  3. Ha die Kees,
    Ik weet niet eens meer zeker wat mijn laatste fax implementatie was. Misschien wel op een Eicon kaartje over ISDN. Enfin. Nu niet meer aan de orde. We zoeken wel een LAN-house op (zo noemen ze hier een cyber cafe, en er zijn er hier in het dorp nog wel minimaal twee te vinden.).
    Printjes uit China zijn van eigen ontwerp? Keep me posted over de toepassing, wil je?
    Er al uit of je overstapt op de Raspberry 3. Ik gebruik best wel veel bluetooth hier in huis.
    Ben er nu wel achter dat we een UPS hier nodig hebben, al was het alleen maar voor een gracefull shutdown van de NASsen. 600VA zal wel genoeg zijn. Soms zijn het enkele seconden , soms een uurtje. De UPSsen doen hier zo’n 85 Euro (APC) , dus da’s nog te overzien.
    Wil nog maar geen lente worden in NL hé ?
    Groeten uit een wisselvallig Brazilië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *