31. De muren van de begane grond staan bijna helemaal. Of toch niet?

Jawel , de bouw van het huis is nu in volle gang. Met horten en stoten lijkt het wel. Weer en aanvoer van materiaal bepalen vaak hoe de voortgang is. Maar ontevreden ben ik zeker niet. Soms gaat het zo snel dat de vloer van de slaapkamer er al ligt voor dat we afstemming hebben gehad over de vloerverwarming. Maar “geen probleem” die gestorte vloer halen we indien nodig wel weer weg. Voorlopig kunnen we zo snel blokken plaatsen.

Zo ook de muren.  We hebben deze muren geplaatst als je iets veranderd wil hebben laat het maar even weten, dan verplaatsen we gewoon die rij met blokken. De meesten staan goed, maar één moest verplaatst. Schijnbaar werkt dit zo makkelijker dan het nauwkeurig lezen van de bouwtekening. En oh ja, waar die staaldraden uit de grond steken, daar komt een deur.  “Geen probleem”.

Deze foto is van twee en een halve week terug. Het fundament.

29 september 2016: het fundament gestort

29 september 2016: het fundament gestort

Deze twee foto’s zijn van 11 dagen  later (10 oktober 2016).

dscf4320-30pct dscf4318-30pct

De laatste week heeft het geregend, dus verwacht ik niet dat er veel bij is gebouwd. Toch gaan we even kijken, al was het alleen maar om van de omgeving daar te genieten. Hierbij een foto van de weg naar ons huis binnen het resort.  Na dit kruispunt de tweede straat rechts. Geniet met ons mee en … tot de volgende keer.

De weg van de ingang naar ons huis.

De weg van de ingang naar ons huis.

 

2 thoughts on “31. De muren van de begane grond staan bijna helemaal. Of toch niet?

  1. Goed om te zien dat er al schot in de bouw van het huis begint te komen 🙂
    Staan de muren van de begane grond nu al helemaal?
    Vriendelijke groeten voor jullie beiden vanuit een (nu) herfstachtig Nederland.
    Jan

    • Ha Jan, troost je het lijkt nu hier ook wel een Hollandse herfst. De muren van de begane grond staan nu inderdaad. Als het niet regent komende week zal men woensdag met de vloer van de tweede etage beginnen. Dinsdag is een feestdag (de dag van de republiek) en op zo’n ingeklemde dag als maandag verwacht ik weinig.
      Groeten , Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *