35. Van de bouwtijd is de helft verstreken.

Dit document stond al niet meer in “Recent documents” van Word. Vanuit Word plak ik namelijk de tekst voor de blog in de content manager van de site. We hebben dus gelukkig ook nog andere dingen te doen. Soms leuk zoals een domotica programmaatje schrijven, soms nodig zoals correspondentie met de belastingdienst.

En nu maar weer een update via de blog. We zijn immers weer een half jaar aan het bouwen. Volgens mij zijn we goed op weg. Op het einde van deze week zijn, als het goed gaat, alle daken geplaatst en is het grootste deel van het huis gestuced. De vloeren waren al van een betonnen ondergrond voorzien. Het begint al op een huis te lijken. Nu moeten we goed gaan nadenken over de volgorde van de rest. Er is maar één echte brede doorgang vanaf de straat en die leidt tot de garage. En niet verder dan de garage. Als er nog groot materieel naar de tuin of zo moet dan moeten we daar nu aan denken.

Enfin kijk zelf maar naar de foto’s. De buitenkant zal een creme-achtige kleur krijgen en de ramen , deuren en kozijnen worden donkerbruin.

Tot de volgende blog.

Het huis gezien over het erf van de buren

Het huis vanaf de straatkant

Ruimte-van-plezier aan de rand van het nog te bouwen zwembad

P.S. die laatste foto heeft een onderschrift waarvan je alles kunt vinden. Hier in Brazilië zijn er verschillende namen voor. Wij houden het bij “een Barbecue, aanrecht en tafel met stoelen binnen, en een platform met zitje buiten”. Beetje lange naam geworden, toch nog.

7 reacties op “35. Van de bouwtijd is de helft verstreken.

 1. Dat moet toch een prettig gevoel geven dat er inmiddels een echt huis ontstaat, een eigen plekje. Leuk om weer een stukje te lezen over het wel en wee in het verre Brazilië! Ik neem wel aan dat er een Nederlandse kamer komt? Met tulpen, klompen, een foto van Kinderdijk, Delfts Blauw en andere crap? Leuk man!

 2. Ha die Kees. Het voelt inderdaad goed. Nog wel een hele weg te gaan. Aan de thematiek van de kamers wil ik nog niet denken. Je kent me, ik hou het graag simpel. Plastic bloemen in een terracotta pot en klaar. Vraag me af of de wederhelft daar ook zo over denkt. Wat dacht je van Arduino kamer en PI vleugel? Zou ik nog wel voor te porren zijn.
  Hou je taai jongen.

 3. Ha die Hans en Rose, ziet er al goed uit!!
  Ben benieuwd naar je oplossing voor de achtertuin, wordt flink kruien bij het graven van het zwembad.
  Leuk zo’n ruimte van plezier /buitenkeuken.
  Vriendelijke groet, Jan

 4. Wordt nog eens wat, dat huis van jullie. In ieder geval voorzien van alle gemakken. Over een half jaar verhuizing? 🙂

 5. Hi Hans, nog steeds maand mei en ik wil Rose nog van harte feliciteren en een mooi jaar toewensen. In dit jaar dat jullie nieuwe bewoond gaat worden (hopelijk). Hier gaat alles goed in Breda, genieten al 10 dagen van prachtig weer. De kinderen gaan ook goed, Wibe een half jaar zonder werk gezeten maar is nu ook weer aan de slag. Weer rellen bij jullie, protesten tegen de president. Ook weer veel aan de hand, corruptieschandalen!!! Wat een groot huis Hans en Rose, ga je daar zelf in zitten of verhuren? Ik hoor het wel. Sterkte met de laatste loodjes. Groeten Ton en Anja

  • Hoi Anja, dank je. Altijd leuk weer eens iets van de familie te horen. Zeker als het geen slechte tijdingen zijn.
   Het is wel de bedoeling in het huis te gaan wonen.
   Politiek gezien zijn ze hier wel op het (voorlopige) dieptepunte beland nu een gesprek van de huidige president met een industrieel openbaar is gemaakt en de andere partijen de relschoppers de straat opsturen te betogen.
   Gelukkig heeft het voor ons geen directe gevolgen.
   Geef Ton alvast de beste verjaardagswensen.

   Groetjes Hans en Rose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *