37. Nog een paar maanden te gaan

De bouw van het huis vordert gestaag. Leidingwerk, vloeren, plafonds, haard, BBQ en al het tegelwerk moeten de komende 9 à 10 weken gedaan worden, dan is de aannemer klaar. Daarna komt het werk in de tuin , oprit, omheining. Maar dat kan allemaal gedaan worden als we ingetrokken zijn. Het wordt dus tijd op de huur op te zeggen.
En om mijn eigen projecten af te ronden met elektronica. Ook dat gaat wel lukken. Voor de elektro neuroten is een schema van mijn domotica project en een foto van een prototype opgenomen. Leuk spul dat Arduino. Je kan er letterlijk alles mee maken: robots, huisalarm, irrigatie voor de tuin, etc. Ik gebruik het vooralsnog voor alarm en bewegingsdetectie met dimbare lichten. Het geeft gemak en bespaart ook nog energie. Met dank aan Kees Rozenberg voor het toezenden van benodigde onderdelen.

Wat perifere bordjes voor aansluiten van randapparatuuur.

Het Arduino bordje met de processor voor alles.

schema elektronica t.b.v. domotica

 

Er waren wat verzoekjes binnengekomen voor nieuwe foto’s van het huis. Een mooie gelegenheid om een laatste reportage van ons huis in aanbouw te maken en op de website te plaatsen. Voor de binnenkant is alles uitgekozen zoals tegels en hout. Aan de buitenkant gaan we (laten) verven. Welke kleur weten we nog niet. Als iemand een goed idee heeft voor een mooie kleur die combineert met de donkerbruin houtwerk en bruin/witte tegels op de veranda’s …. we houden ons aanbevolen. Zie de laatste foto met de details van de afwerking.

Voorkant huis

Achterkant huis

Afbeelding van de tekentafel

Nog een afbeelding van de tekentafel

detailtekening van de voorkant voor de kleurstellingen.

Wel dames en heren. Voor zover de fotoreportage van de buitenkant. Ik hoop over een maand of twee een net zo leuke binnenkant te kunnen tonen. Tot die tijd wellicht nog wat tussentijdse beslommeringen, nieuwtjes of observaties.

11 reacties op “37. Nog een paar maanden te gaan

  • Jawel, een kleintje maar, hoor: 2 bij 2,5 m2. Maar er past best wel veel kabel in. Zal er eens een paar foto’s van schieten. Kunnen jullie zelf beslissen of deze kabelarij de reden zou kunnen zijn dat de bouwvakkers meewarig hun hoofd schudden.
   Ondertussen nemen de geruchten over glasvezel op het resort toe. I’m ready.

   • Ha Rose & Hans, laat maar komen die foto’s van het cybercenter. En het zal toch niet zo zijn dat het Reggefiber daar eerder gaat graven dan in de metropool Gorinchem! Maar goed, ik heb tegenwoordig ook geen klagen met een eenvoudige 80/30 Mb XS4ALL lijn met uitloop tot 160/60. Nu nog een fatsoenlijke treinverbinding tussen Breda en Utrecht en Gorinchem is in business. Groeten daar!

    • Hoi Kees,
     graven, graven…?? Herinner je de foto’s nog van het bovengrondse laswerk. Ook “fibra otica” gaat hier bovengronds. (slechts 7% gaat hier ondergronds).
     Vooralsnog wil men eerst op het resort een camera netwerk aansluiten zodat bezorgers/leveranciers die via RFID zijn binnengekomen (jawel) kunnen volgen.
     Met alle processen daar rondom (bijv. registratie van nieuwkomers/incidentele bezorgers etc) zie ik de service kosten rap stijgen.
     Later zou dan internet en TV over glas moeten volgen. We zien het wel gebeuren. (of niet).
     Een trein vanuit Ibiúna naar een beetje stad (Gorinchem wellicht) zou ook niet gek zijn. We zien het wel niet gebeuren (of wel).

 1. Ha Hans, Ik hou het niet meer. In de laatste blog zei je met een maand of twee wellicht wat van de binnenkant te kunnen laten zien … Ik ben oprecht benieuwd of dat al gelukt is. Vordert het een beetje naar wens? Heb je nog gevolgd dat Eelco het pand gaat verlaten voor een Colombiaanse Italiaan? Het hoofdkantoor zal dan ook wel richting Bogota verdwijnen denk ik. Of ergens in de heuvels bij Henri in de buurt. Altijd weer spannend! Groeten aan Rose!

 2. Ha die Kees,
  Je geduld zal nog een paar dagen op de proef worden gesteld.
  Morgen is een vrije dag. Vrijdag is ingeklemd. Dus de bouwvakkers zijn allemaal al bezig met andere zaken. Maandag neem ik een fototoestel mee om de manco’s vast te leggen waar de aannemer mee aan de slag mag.
  De move van Blok was inderdaad bekend.Gaat C.Slim nu alsnog zijn slag slaan?

 3. Haaaa, leuk om te zien Hans, het ging mij natuurlijk om de technische ruimte, daar zit je toch 95% van de tijd 🙂 Heb je al een idee wanneer jullie er in kunnen? Zo te zien hoeft dat niet heel lang meer te duren, dat lijkt me ook wel lekker na al die tijd om gewoon prettig het definitieve plekje in gebruik te kunnen nemen. Nog plannen in het vooruitzicht om Nederland nog een keer te bezoeken, of is het wel even prima zo …

  Leuk om de foto’s te zien, ziet er allemaal mooi uit. Komt er nog een housewarming? 🙂

  • Dank Kees ,
   Weer een jaartje erbij. Begreep dat het het bij jullie aardig winter is. Nou, hier schiet het heen en weer. Vandaag 29 graden. Eergisteren was het truienweer. Vandaag een BBQ, morgen het huis aan kant en het weekend de schoonfamilie op bezoek.
   De week daarop naar het strand. En zo fietsen we het jaar uit. Prettige dagen en een fijne wisseling.
   Groets, Hans en Rose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *