39. In Brazilië staat een huis

Het is bijna zover. De grote klussen in en buiten het huis zijn geklaard. De zaken die overblijven kunnen ook na de verhuizing worden gedaan. Tijd dus voor de overhuizing.

De verhuiswagen is evenwel nog niet besteld. Gevalletje verlatingsangst ?

Hoe het ook zij, we hebben nu een echt huis. De meubels voor de huiskamer zijn al gekocht. De rest volgt spoedig.

Hieronder een foto-reportage met wat commentaar. Voor wie het vergeten is na al die tijd: klik op de afbeeldingen en terug met “vorige pagina”

Gaandeweg hadden we in de tuin een groot gat. We hebben nog even getwijfeld of we er een wijnkelder of zwembad van zouden maken. Aangezien de kwaliteit van de Braziliaanse wijnen in het algemeen veel te wensen over laat en de importheffing op alcohol absurd hoog is,  hebben we besloten er maar een zwembad van te maken. En zie hier het resultaat. Gevuld met pure chatEAU de Ibiúna.

 

De BBQ-ruimte is ingericht met een kleine keuken om bij eventueel slecht weer binnen te kunnen eten. De keuken is zelfgemaakt. Nog een hele klus met die laadjes precies op maat.

 

De ruimte voor de kille wintermaanden. Wijntje erbij (import) en genieten van de haard.

Een nog lege woonkamer met enkel nog een trap als blikvanger.

 

Ik weet het zeker: het gras bij de buren is groener. Gewoon een kwestie van tijd?

 

De keuken. Zou ik het kunnen opbrengen ook hier de kastjes in te bouwen of besteden we dat uit?

 

 

De badkamer van de logeerkamer boven met uitzicht op onze achtertuin en de moestuinen van de lokale agrariërs. Let vooral niet op de dansende Mr Bean die op de douche-cabine is afgebeeld.

 

Het cyber center met alleen nog maar een lege kast. Een glasaansluiting is besteld. Een 5/3Mb voor omgerekend 17,00 euro per maand.

 

Aan de voorkant wordt nog druk gewerkt aan een afrastering met een poort voor een auto die vast nog wel eens gaat komen.

 

 

De badkamer van de logeerkamer beneden. Eigenlijk de mooiste ruimte.

That’s all folks. Volgende keer hopenlijk mét meubels.

17 reacties op “39. In Brazilië staat een huis

 1. Zo, dat mag gezien worden zeg, dat ziet er echt gaaf uit, ook de eigenbouw keuken. Alsof de keukenkampioen is langsgeweest! Nou weet ik niet precies meer hoe lang je bent Hans, maar is je Cybercenter wel op ooghoogte geplaatst? Of is er een huishoudtrapje bij geleverd?

  Mooie update, mooie foto’s!

  • Allemaal een “no-touch” omgeving. Dus eenmaal installeren (met een trapje) en dan alleen maar kijken naar de lampjes.
   Mijn opa zei altijd : op een zekere leeftijd groei je als een koeiestaart – omlaag. Ik ben de 1.70m nooit ontstegen en wellicht ga ik nu mijn opa achterna.
   Maar ik ben blij dat het je goedkeuring kan wegdragen.
   Goed weer eens van je te horen, kerel.

 2. Mooi voor elkaar Hans! Zwembad en overdekte BBQ ruimte, dat staat nog op mijn wishlist!
  Aanvullend op vraag van Kees: hoe diep is het zwembad?

 3. 1.40 m , Rob. 1,40 m! Met m’n kin in de lucht gaat het nog net goed. 🙂
  Er is ook een deel met 60 cm diepte. Daar vlucht ik heen als de mijn tenen moe worden van het spitzen lopen. Extra voordeel is dat daar de hydro-jets extra hard te keer gaan.
  Om je maar even extra de ogen uit te steken. 🙂

 4. Dank je, Jan Nog niet. Maar houd de site in de gaten. Als de vrachtauto komt dan maken we er mooi foto’s van en die komen dan op de site.
  Jullie hebben in NL af en toe geweldig weer; in het algemeen beter dan hier. Maar goed, de zomer is vandaag dan ook begonnen in NL en hier begint dus de winter.
  Groetjes

 5. Hallo Hans,
  Bij jullie de ijsmutsen, wanten en sjaals dus maar weer om?
  Het is inderdaad over het algemeen lekker (golf) weer. Gisteren, begin van de zomer een stuk minder. (Die dag de maandelijkse wedstrijd business club veel wind en bewolkt).
  Succes verder en (ook) de groeten aan Rose.

 6. Jee Hans/Rose, kijk ik een paar maanden niet, hebben jullie een zwembad. Om jaloers op te zijn. Denk dat jullie intussen wel verhuisd zijn. Ben benieuwd naar de foto’s!
  Groeten uit een warm Wateringen 🙂

  • Jawel Jolanda ik ben bevorderd tot pool-boy. Gaat nog flink wat tijd in zitten om het schoon te houden. Maar goed.
   Ik hoop binnen een paar weken nog wat foto’s te plaatsen. (na de verhuizing).
   Leuk een reactie van je te zien.
   Groetjes Rose en Hans

 7. Hey Hans en Rose, heb ik de blog eindelijk door. Ik blijf een digibeet.
  Wat een prachtig huis hebben jullie daar neer gezet. Hopelijk woon je er nu met veel plezier. Met een gastenverblijf als dat van jullie zal het erg druk worden in het dorp/stadje.Hier gaat alles goed, wij maken ons klaar om naar SF te gaan naar Hilde die daar inmiddels een half jaar woont. Wij hebben een prachtige zomer gehad met 61 dagen zon aan een stuk. Vandaag veel regen en koud dat scheelt weer 2 jassen. Heel veel woongenot in jullie huis. Ik heb een artikel naar je mail gestuurd.
  Hartelijke groeten, Ton en Anja

  • Hallo Anja en Ton,
   Volgens mij valt dat digibetisme van je wel mee.
   We zijn zelf ook tevreden met ons huis. Veel mensen in Nederland verzekerden vooraf dat ze snel langs zouden komen, maar dat is aardig verstomd.
   Wellicht zijn jullie nu al in SF of onderweg. Doe Hilde in ieder geval de hartelijke groeten. Hier was het vandaag 27 graden in de winter. Ook exceptioneel hoor… Dank ook voor je artikel over de Efteling en de Langstraat. Opent een lange “memory lane” met Kouwenbergjes, grote karpers et cetera. Nogmaals dank. Geniet in SF want er is veel te zien. Ik was er geweest in de tocht die ik vanuit Old Greenwich begon, weet je nog.
   roetjes, Hans en Rose.

  • Hans, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Een hele fijne dag toegewenst. Bevalt het leven jullie daar nog goed. Is Rose ook gestopt met werken of is zij daar nog iets gaan doen?
   Hopelijk gaat alles goed met jullie en genieten van het zwembad en jullie mooie huis.
   Hier alles goed, Hilde woont nu in San Francisco voor 2,5 jaar en die mis ik wel. Kerst staat voor de deur en dan is het fijn om iedereen om je heen te hebben maar helaas het is zo en niet anders.
   De hartelijke groeten en dikke zoen, Ton en Anja

 8. Dank je wel Anja.

  De eerste zomer in het nieuwe huis maar nog zoveel te doen dat een duik in het zwembad en een wandeling door het resort er vaak bij inschiet. Maar het klussen geeft veel voldoening. Vandaag nog een leuning gemaakt voor het balkon boven.
  Hilde zal vast wel een video-belletje doen. Dat maakt weer een heleboel goed. Count your blessings.
  Fijn weer eens van je te horen.
  Fijne dagen alvast. En een gloedvolle kerst.
  Groetjes Hans en Rose

 9. Hi Hans,
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je daar beter weer dan wij 🙂
  Groetjes,
  Jolanda

  PS wil je nog jullie nieuwe adres naar me sturen? Tnx.

 10. Hi Hans, we zitten nu redelijk dicht bij jullie! We brengen een vakantie door in Colombia. Ook een prachtig land, we zijn nu de koffers aan het pakken en gaan vanavond terug naar Nederland. We hebben fantastische 3 weken gehad hier.. Bogota Salento Medellín Minca taorina palomino en Carhagena.
  Toch voordat we teruggaan jou feliciteren met je verjaardag. Hartelijk gefeliciteerd met je 61 volgens mij. Hopelijk gaat alles goed daar en heb je een heerlijke tijd daar. Denk ik ,anders was je allang teruggekomen. Met ons alles goed, een rustige kerst want met Hilde ij SF en Jaco in Tokio zal het kerstdiner
  rustig zijn. Fijne kerstdagen en hoe zeg je dat in het Portugees! Lieve groeten en een fijne verjaardag, Ton en Anja

  • Hallo Anja en Ton,
   Inderdaad 61 hele jaren. Bedankt. Hier gaat alles goed.
   En jawel genoeg te zien hier in Zuid Amerika. Soms zie ik ook van Brazilie onbekende bestemmingen maar waarachtige pareltjes van de natuur. Dus kom eens langs zou ik zeggen. Ik zou zeggen zet Andre Hazes Sr op met eenzame kerst en geniet van de rust 🙂 .
   Prettige dagen gewenst.
   Groetjes,
   Hans en Rose

   P.S. Feliz Natal – in het Portugees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *