40. Het huis is (bijna) af: een fotoserie

We schrijven de eerste dag van een nieuw jaar, het is 1 januari 2019. Voor degene die ik nog niet de beste wensen heb gegeven maar daar menen wel recht op te hebben 🙂  : een gezond en voortreffelijk 2019 toegewenst. Ach, ik heb een gulle bui vandaag: iedereen veel gezondheid, voorspoed en een gelukkig 2019 én 2020. (Zijn we daar weer voor twee jaar vanaf 🙂 )

Het is al weer drie en een halve maand geleden dat we onze spullen hebben opgepakt en zijn verhuisd naar het nieuwe adres. En sinds een maandje hebben we zodanig aan het huis gewerkt dat we het gevoel hebben dat “we het ergste gehad hebben”. Een huis is nooit af maar nu hebben we tenminste het gevoel dat het bijna af is. Tijd dus om jullie het eind- of beter het tussenresultaat te laten zien. Veel spectaculairs gebeurt er vooralsnog niet hier dus het is ook een mooie manier om de site te blijven gebruiken.

Daar gaat ie dan, de buitenkant

De benedenverdieping:

Zoals je ziet mist er her en der nog wel wat meubels, maar dat is een kwestie van tijd.

Voor diegenen die de keukenmeubels en -apparatuur missen. We eten voorlopig “beneden”. Daar is alles wat we nodig hebben en het is er lekker gezellig.

En de brede foto van de slaapkamer is een panoramafoto over 180 graden; het is geen architectonische misser.

De bovenverdieping dan maar:

 

En als toegift voor de ex-collega’s een foto van het afscheidskado en drie foto van de wijze waarop internet met de snelheid van het licht wordt aangeleverd. Door de lucht via de electriciteitspaal in een kleine ruimte waar ook de hoofd smeltveiligheid is. Een klein dun zwart draadje dat soms wel 30 meter door de lucht moet. 10Mb/5Mb maar liefst maar voor ons voldoende.

De blauwe gelaste draad is overigens de neutrale draad van het electriciteitsnet. De zwarte naar de stop zijn twee fase draden voor resp. 127 en 220 volt.

 

Ik hoop dat het resultaat jullie net zo goed bevalt als ons.
En oh ja, ook de beste wensen voor 2021. Je weet maar nooit wanneer ik weer een stukje blog ga schrijven. Tot schrijfs.

6 reacties op “40. Het huis is (bijna) af: een fotoserie

 1. Ook nog de beste wensen voor de komende 6 jaar alvast! Ziet er mooi uit hoor, petje af. Ik verwacht nog wel een filmpje van de eigengebouwde dimmer in werking 🙂 Mijn schoonmoeder is ook al langs geweest zie ik, haar bezem staat nog in je keuken. Die laat echt alles overal slingeren 🙂

  Grappig dat je zowel 127 als 220 volt hebt, mag je die beide naar believen gebruiken? ’t Is wel allemaal 60Hz had ik al even nagezocht, je NL klokwekker loopt daarmee dan iets te vlot, ach, dan heb je wat aan je dag. In NL gaan ze al zeuren dat er geen data en stroomkabels door dezelfde goot mogen, maar daar doen ze bij jou wat minder kinderachtig over zie ik, prima, zal ook wel proefondervindelijk goed zijn bevonden. Is het nou glas wat er bij je binnenkomt? Het ziet er uit als een TOSlink stekker, daarmee zou je toch meer Mb’s moeten kunnen halen. Ik heb in de metropool Gorinchem inmiddels 66Mb up, met jouw 10Mb down (en een fatsoenlijke verbinding ertussen) zou streaming video moeten kunnen. Inmiddels heb ik wat meer IP nummers tot mijn beschikking, ben wel benieuwd of NL TV daarmee een optie is in Brazilië, of dat dat toch teveel gevraagd is. Niet dat er iets het kijken waard is, maar goed, de wetenschap of het werkt of niet is al leuk genoeg. Verder niks spannends, vanmorgen wel 3 huizen in Gorinchem in de hens. Bepaald buurtje en de zolder die in de fik vloog. Mmmmmm, wat zou dat kunnen zijn? De helft van het dorp is daarmee weggevaagd, er zullen morgen wel weer collectanten langskomen voor de wederopbouw verwacht ik. Leuke foto’s, ik mis eigenlijk nog de stroopwafels op tafel en klompen voor de deur. Maar dat komt vast nog wel 🙂 Groeten aan Rose!

 2. Ja grappig twee voltages… ik heb al eens een hogedrukreiniger per ongeluk op dubbele spanning laten werken. Een seconde op vijf dus gelukkig geen schade. Maar het blijft opletten.
  Jawel fibra (vandaar de snelheid van het licht). De prijzen voor 60Mb of meer zijn niet zo gek hoog, maar 10 Mb volstaat voor ons.
  De klompen hebben we tegen de muur gespijkerd. Die kun je zien op de foto’s 7,8 en 9.
  Voor Nederlandse tv heb ik de npo. Ik geloof dat ik er twee keer gekeken heb in 1 jaar. Het is meer een kwestie van tijd dan van kwaliteit. Geloof me, NL tv heeft toch echt wel iets beters te bieden.
  En die collectanten komen die stickies innen of vragen ze geld voor een nieuwe zolder?
  En oh ja film van het dimmertje gooi ik nog wel eens in een dm.
  Hoor graag weer eens van je kerel. Groetjes aan (halucinerend) Gorinchem.

 3. Ha die Hans, super dat je de tegeltjes hebt meegenomen, ingelijst en hebt opgehangen.
  Wanneer komt de foto in het zwembad?

 4. Hoi Liset,
  Ja , die tegels moesten natuurlijk een mooi plekkie krijgen – in de buurt van de klompen. Ik zal mettertijd nog wel een ‘actiefoto’ van bij het zwembad plaatsen. Inmiddels is er al druk gebruik van gemaakt.
  Ook al wat likjes verf extra en wat nieuwe meubels. Dus wie weet , binnenkort in dit theater.
  Groetjes Hans en Rose

 5. Ha die Hans en Rose,
  Het duurt even, maar jullie hebben een prachtig stulpje!
  Elke ochtend baantjes trekken in het zwembad? Dan is die foto toch zo gemaakt!
  Groeten,
  Liset

 6. Paniek! Je mailbox zit vol, mijn gave mail is geweigerd!

  This message was created automatically by mail delivery software.

  A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

  hans@hansvanderlinden.net
  LMTP error after RCPT TO::
  552 5.2.2 Quota exceeded (mailbox for user is full)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *