7. Ons nieuwe stukje grond

Deze week hebben we wat minder goed nieuws te melden. Het huren van het huis waar mee bezig waren is afgeketst. Bij het uitonderhandelen van het contract bleek het toch niet mogelijk een flexibele eindtermijn af te spreken. Een vaste termijn van 30 maanden is te lang en de boete om voortijdig af te breken is ons inziens te hoog. De termijn van 30 maanden lijkt wettelijk te zijn vastgelegd. Eens kijken hoe we hier om heen kunnen. Wat dat betreft weer terug bij af.

Wel is het gelukt de aankoop van de grond af te ronden bij het ‘cartório’. Dit cartório is een plaatselijke instantie en lijkt een beetje op het Nederlandse Kadaster met een notaris-functie. Hoewel het hier meestal `Kosten Verkoper´ is betalen we aan de oude eigenaar (netto, 94%), de makelaar (ca. 6%) en het cartório. Een notaris die alles regelt en een vertrouwensfunctie heeft wordt node gemist. Uitkijken dus wanneer en hoe je betaalt, anders loop je het risico dat je wel betaalt maar kunt fluiten naar je onroerend goed. Het zou vast niet de eerste keer zijn.

Maandag hebben we mijn verjaardag gevierd. Lekker gegeten met de familie van Rose met een prosecco erbij en daarna taart. Toch anders dan in Nederland waar je begint met koffie en taart en overschakelt op de drankjes. Voor de statistici: mijn warmste verjaardag ooit met ruim 30o C.

Verder hebben we ons gestort op het kerst-gebeuren. We hebben een kleine boom gekocht – onze eerste van plastic; andere zie je hier nauwelijks. En natuurlijk kado’s. Graag had ik de aangekochte grond onder boom gelegd met een strik erom. Een idee dat nu bij me opkomt is om het om te draaien en een boom op ons nieuwe erf te zetten. Erf klinkt erg ‘boers’ maar weet dat veel huizen op zo’n condominio ‘chacara’ ofwel boerderijtje worden genoemd.

Twee foto’s van kerstmis op een plein in Brazilië in een grote tent. Vier hoekjes met enigszins bewegende creaties. Creaties zoals je ook in een Hollands tuincentrum tegenkomt.

IMG_20151215_173733721_25pctIMG_20151215_173821682_25pct

Voorlopig maar even symbolisch een Google-productie en een eigen productie om een idee te geven van datgene waar we nu eigenaar van zijn. De URL waarmee je dit kunt zien is: https://www.google.com.br/maps/@-23.6441904,-47.2884563,186m/data=!3m1!1e3 . Ik heb er zelf de gele lijnen bijgezet.

Lote-70pct

S0313122-15pct

Het lege stukje grond naast ons is inmiddels bebouwd – zie de foto hieronder.

S0323125-10pct

Begint al aardig multimediaal te worden, toch 😉 . And on that bombshell ends this blog. (vrij naar Topgear, ik mis het toch wel een beetje).

3 thoughts on “7. Ons nieuwe stukje grond

  1. Ha die Hans en Rose, zo eindelijk zie ik je site weer verschijnen op mijn monitor. Kweet niet wat er aan de hand was, maar schijnt voorbij te zijn. wellicht kun je een caravan op je stukkie land zetten of een mooie tent 🙂 Hier is ut snikheet voor de tijd van het jaar….ik fiets met mijn zomerjas naar kantoor. Moet niet gekker worden. Groeten, liset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *